De Strandloper/Ginsterveld en FC Kerkwerve/Oliegeultje eindigen als 4e

Kees VerkerkeAlgemeenLeave a Comment

Terneuzen – Bij de Zeeuwse kampioenschappen in sportcomplex De Vliegende vaart in Terneuzen is het zowel De Strandloper/Ginsterveld (competitie kampioen) en FC Kerkwerve/Oliegeultje (bekerkampioen) niet gelukt om een titel in de wacht te slepen. Van de vier rayons (De Bevelanden, Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen en Schouwen-Duiveland) eindigde de beide ploegen als nummer vier.

De Strandloper verloor de eerste wedstrijd met 5-3 van Hulst en speelde gelijk tegen de kampioen van vorig jaar, Zoutelande, 3-3 en de winnaar van nu, De Bruine/Bouwman uit Goes, 1-1.

FC Kerkwerve/Oliegeultje startte voortvarend met een 5-1 overwinning op het Zeeuws-Vlaanderse team PIBLW Reintegratie/KMS. SC de Wachters (Walcheren) pakte FC Kerkwerve in met 6-1 en ook de laatste wedstrijd kwam de Schouwse ploeg niet verder dan een 3-7 verlies tegen de Zeeuwse kampioen FM Sranang uit Goes.

Archieffoto van De Strandloper/Ginsterveld.

Een foto uit de Vliegende Vaart vanaf de hoge tribune. Twee FC Kerkwerve spelers in actie in de twee gescheiden hallen van het sportcomplex.

De organisatie was goed van de afdeling Zeeuws-Vlaanderen. Toch blijft de Zeeuwse kampioenschappen een slecht bezocht evenement met weinig hoogtepunten. Een nieuw elan in het jaarlijkse toernooi is heel hard nodig. Meer deelname van ploegen en kruisfinales zou het toernooi een andere beleving geven. Ook voor het publiek dat de moeite neemt om te komen kijken.