De Strandloper/Ginsterveld wint topduel tegen Stella Boys/’t Centrum in de laatste twee minuten

Kees VerkerkeAlgemeen

De Strandloper/Ginsterveld heeft zijn koppositie veilig gesteld nadat het in de laatste minuten met 5-4 won van Stella Boys/’t Centrum. In de 1e klasse zaalvoetbal competitie ZieZaVo is de kampioens titel nu niet meer ver verwijderd van het team uit Westerschouwen. Een duel van hoog niveau en spannend tot de laatste minuut in het Laco sportcentrum moet de veel toeschouwers hebben genoten. Was het met rust nog 3-3 maar in de 8e minuut van de 2e helft bracht Don van Vliet De Strandloper weer op voorsprong, Ramon Janson stelde gelijk weer de gelijkmaker (4-4) er tegen over. Met nog drie minuten op de speelklok was het opnieuw Don van Vliet die de bal vrij speelde en een open scoringskans gaf aan zijn ploeg genoot Julius Bliek die uitbundig de overwinningsgoal vierde.

zaal 18 feb 2

zaal 18 feb 3 zaal 18 feb 4

ASZ won met 7-5 van Vivars.nl maar dat ging niet vanzelf. De ploegen waren gelijkwaardig en de keepers Groenendijk (ASZ) en Hoep (Vivars.nl) speelden een hoofdrol. Uiteindelijk was Patrick Verkaart en Wouter Fioole van doorslag gevende waarde voor ASZ. IJtama had geen moeite met FC Hanse Staalbouw (9-2) en Airpack maakte met de 7-1 overwinning op Motorenboys een sterke indruk.

zaal 18 feb 6

zaal 18 feb 7 zaal 18 feb 8

In de 2e klasse liet Stella Boys/’t Centrum zien dat ze toe zijn aan promotie. Ze wonnen afgetekend met 13-2 van Spuiterij ELfrink. Deco Home Zierikzee won eenvoudig met 8-3 van Via Adviseurs en FC Kerkwerve/Oliegeultje won overtuigend met 5-1 van De Strandloper/Ginsterveld 2. Nadat De Vlinder gedurende heel de wedstrijd had voor gestaan tegen FAXE trok het in de laatste minuten toch aan het kortste eind met een 5-6 nederlaag.