De Strandloper/Ginsterveld zonder verlies koploper 1e klasse

Kees VerkerkeAlgemeen

zaal 4 nov 2015 3

FC Hanse Staalbouw (groene shirt) gaf behoorlijk tegenstand in het duel tegen Stella Boys. FC Hanse kwam later op de avond nog een keer in actie voor de voorronde beker en won die met 7-5 van Via Adviseurs.

De bekerkampioen van vorig seizoen in de 1 klasse zaalvoetbalcompetitie ZieZaVo, Stella Boys/’t Centrum, zal het zeer moeilijk krijgen om de echte kampioens titel  te veroveren. In de wedstrijd tegen FC Hanse Staalbouw konden ze niet echt een vuist maken. Met een 0-2 achterstand en tot vijf minuten voor het einde (2-2) was het uiteindelijk Frank Kristalijn, uit een vrije schop, en Dennis Dekker (ééntweetje) die de winst op het scorebord bracht. Ruben de Jong (FC Hanse Staalbouw) onderstreepte de zwakke defensie van Stella Boys met nog een mooie doelpunt. De 4-3 winst voor Stella Boys was geen echte luxe. Wie wel op de titel aast is De Strandloper/Ginsterveld. Ook tegen Vivars.nl haalde ze flink uit met een 13-3 overwinning. De spelers  uit de Westhoek hebben in zeven duels nog geen wedstrijd verloren en zijn dus zonder puntenverlies koploper in de 1e klasse. Van Oeveren/WIK blijft in het spoor van de koploper door ook Deco Home Zierikzee te verslaan met 7-2. IJtama won met 6-1 van ASZ.

2e klasse

Het tweede team van De Stranloper/Ginsterveld  is ook koploper in de 2e klasse. Het ging moeizaam maar FAXE werd verslagen met 3-2. Motorenboys is voetballend weer helemaal terug en won overtuigend met 5-1 van Spuiterij Elfrink. DDEZOM hield lang de 1-1 op het scorebord tegen FC Kerkwerve/Oliegeultje maar in de laatste fase ging het doelpunten maken wel erg snel met uiteindelijk eindstand van 2-4 voor FC Kerkwerve/Oliegeultje.

In de laatste twee minuten van de wedstrijd kreeg IJtama keeper Bert van der Wielen een gele kaart wegens hands buiten zijn doelgebied. Betekent twee minuten straftijd waardoor ASZ nog wat aan het doelgemiddelde kon doen.