De Strandlopers/Ginsterveld pakt aansluiting bij koplopers

De Strandlopers/Ginsterveld hebben met een zwaar bevochten zege op Van Oeveren/WIK de aansluiting gevonden bij de beide koplopers in de 1e klasse zaalvoetbal competitie ZieZaVo. De koplopers Stella Boys/’t Centrum en IJtama wonnen hun duel gemakkelijk. Stella Boys won met 5-3 van Airpack en IJtama won met 6-1 van ASZ. In het duel tussen De Strandlopers en Van Oeveren ging de strijd lang gelijk op tot dat halverwege de tweede helft De Strandlopers op een 5-4 voorsprong kwam door een doelpunt van Julius Bliek. De gemoederen gingen een rol spelen bij Van Oeveren waardoor er twee spelers gelijktijdig een gele kaart en strafminuten kreeg. Bij de 6-4 mocht er een speler terug maar de andere speler van Van Oeveren had al geel en kreeg dus rood en werd uitgesloten voor verdere deelname aan de wedstrijd. Gebrek aan wisselspelers bij Van Oeveren brak de ploeg op en verloor met 5-6. FC Hanse Staalbouw won met 4-3 van Motorenboys.

zaal

In de slotfase kon Van Oeveren/WIK coach Piet van der Kasteele geen voldoende spelers inbrengen. Eén speler kreeg twee keer geel en de andere speler was geblesseerd uitgevallen.

Deco Home Zierikzee neemt de leiding 2e klasse

In de tweede klasse zorgde Deco Home Zierikzee voor een verrassing door Stella Boys/’t Centrum 2 te verslaan met 6-3. Hierdoor veroverde Deco Home Zierikzee de koppositie in de 2e klasse. Stella Boys stond lang met 3-2 voor tot dat in de slotfase de spelers Marcel Verschoor en Bas Bosschaart de eindstand op 3-6 brachten. Faxe verloor met 1-11 van Via Adviseurs en Fites Outlet Zierikzee kreeg behoorlijk klop van FC kerkwerve/Oliegeultje met 2-10. De Strandlopers/Ginsterveld 2 won met 4-0 van De Vlinder.