De Strandloper/Ginsterveld laat LT de Haven met lege handen staan

Kees VerkerkeAlgemeen

In de zevende wedstrijdronde van de zaalvoetbalcompetitie ZieZaVo bundelde de kampioen De Strandloper/Ginsterveld haar krachten en pakte de volle winst tegen koploper LT de Haven in de eerste klasse met 6-4. In Sportblok zette De Strandloper speler Kevin Veerhoek al in de eerste minuut de toon met een knap doelpunt en kreeg drie minuten later het antwoord van Gilberto Slinkert met een slim schot de 1-1. Een goed bezette tribune moest dertien minuten wachten tot het echte offensief van Kevin Veerhoek en Delano Westerink De Strandloper binnen vijf minuten op een 5-1 voorsprong bracht. Wedstrijd gespeeld dachten velen maar de tweede helft werd een echte zaalvoetbal topper waarbij Gilberto Slinkert en Don van Vliet met nog negen minuten op de speelklok LT De Haven terug bracht in de wedstrijd met twee fraaie goals (5-3). Uiteindelijk maakte De Strandloper speler Martijn Sluijter in de laatste speelminuten de definitieve nekslag met een snoeihard schot (6-3) en was het doelpunt van Gilberto Slinkert vlak voor het eindsignaal een doekje voor het bloeden. In de eerste klasse is de spanning weer volop terug waarbij De Strandloper de koploper met één punt is genaderd. Van Oeveren/ZSC’62 en Stella Boys/’t Centrum 1 blijven aansluiting houden met respectievelijk overwinning op FC Kerkwerve/Oliegeultje (4-1) en Deco Home Zierikzee (6-4).

In de 2e klasse A won FC Hanse Staalbouw met een monsterscore van 16-0 tegen Fiets Outlet Zeeland en Clerx Elektrotechniek verzamelde de eerste wintspunten met een fraaie 8-3 overwinning op De Strandloper/Ginsterveld 2. ASZ toonde haar kwaliteiten met een 12-5 overwinning op DDEZOM. In de 2e klasse B verrastte FAXE de koploper Van Kinken montage met een knappe 5-4 winst. Vleesboerderij Boot won met 3-2 van Stella Boys/’t Centrum 2.