FC Kerkwerve/Oliegeuiltje kampioen 2e klasse zaalvoetbal Schouwen-Duiveland

Kees VerkerkeAlgemeen

zaal 16 maart 2

FC Kerkwerve/Oliegeultje heeft met nog twee wedstrijden te spelen in de zaalvoetbal competitie ZieZaVo de kampioenstitel in de 2e klasse verdiend. De ploeg won met 7-3 van Motorenboys in het Sportblok in Zierikzee. Ondanks dat de naaste concurrent De Strandloper/Ginsterveld 2 met 12-0 won van Spuiterij Elfrink kon de kampioenstitel en promotie naar de 1e klasse  de Kerkwervse ploeg niet meer ontgaan. In dezelfde klasse won FAXE me 8-5 van DDEZOM.

zaal 16 maart 3  zaal 16 maart 4

Het kampioensteam werd getrakteerd door haar sponsor Oliegeultje

In de eerste klasse kreeg Van Oeveren/WIK de laatste kans om de koploper De Strandloper/Ginsterveld  nog moeilijk te maken om de titel en deelname aan de Zeeuwse kampioenschappen. Maar dat pakte heel anders uit. Al in de eerste tien minuten werd van Oeveren/WIK op snelheid geklopt door spelers als Don van Vliet , Jules Bliek, Delano Westerink, Schuitemakers en Tims met drie fraaie treffers. In de tweede helft kreeg keeper Ramon Bodbijl er in de beginfase nog eens drie knappe goals achter zijn oren van De Strandloper. De laatste zes minuten ging de wedstrijd als een waakvlam uit nadat de twee scheidsrechters drie rode kaarten trok waardoor de spelers vijf minuten op de strafbank het nakijken had en De Strandloper met 0-9 won en de kampioenstitel in de volgende wedstrijd veilig kan stellen. Deco Home Zierikzee won met 6-4 van FC Hanse Staalbouw die daarmee degradeert naar de 2e klasse. Stella Boys/’t Centrum 1 verloor met 2-8 bam Vivars.nl en het tweede team van Stella Boys won met 6-2 van ASZ.

zaal 16 maart 5

De wedstrijd Van Oeveren/WIK tegen De Strandloper ontsierde in de slotfase met drie rode kaarten.