Lennard Hout sleept IJtama naar monsteroverwinning

Kees VerkerkeAlgemeen

zaal 7 okt 2015 6

De topper tussen IJtama en de kampioen van vorig jaar, Stella Boys/’t Centrum, in de zaalvoetbal competitie ZieZaVo had alles in huis voor de de goed bezette tribune in het Laco-Sportcentrum. Snelheid, technische hoogstandjes en vooral veel doelpunten. De winst voor IJtama met 10-3 mag rustig op het conto van IJtama-speler Lennard Hout worden geschreven met vijf schitterende doelpunten. IJtama zette Stella Boys vanaf de eerste minuut onder druk wat al twee goals opleverde in drie minuten. Stella Boys kwam terug maar IJtama bleef kort op de tegenstander zitten en dat leverde veel doelpunten op. Was het nog spannend tot halverwege de tweede helft maar toen brak er iets in de spelers van Stella Boys. Stella Boys speler Werner Boot viel wat ongelukkig waardoor de arm uit de kom kwam en uitviel. Stella Boys probeerde nog wel maar vond zeer vuldig IJtama keeper Bert van der Wielen in het schot.

zaal 7 okt 2015 5

Beide teams van Stella Boys/’t Centrum kregen een nieuwe outfit van eigenaar Emiel Huijer maar bracht op dezelfde avond geen geluk doordat het eerste team verloor met 3-10 en het tweede team verloor met 12-0 van Strandloper/Ginsterveld.

In de eerste klasse won dus De Strandloper/Ginsterveld met 12-0 van Stella Boys/’t Centrum 2. Van Oeveren/WIK kreeg de punten kado doordat Vivars.nl kampte met veel geblesseerde spelers en moest afzeggen waardoor een reglementaire 5-0 overwinning voor de ploeg van coach Piet van der kasteele. Bovendien kreeg Vivars een punt in mindering. ASZ won met 5-3 van Deco Home Zierikzee.

2e klasseĀ

FC Kerkwerve/Oliegeultje won met 6-4 van Spuiterij Elfrink nadat het met nog tien minuten spelen achterstond met 2-4. Ook Motorenboys verspeelde een ruime voorsprong van 5-2 na een verlies van 5-7 op Fiets Outlet Zeeland. De Strandloper/Ginsterveld 2 boog vijf minuten voor het einde een 3-3 stand om in een 5-3 winst tegen Via Adviseurs.

zaal 7 okt 2015 4

Spuiterij Elfrink (licht blauw shirt) gaf voorsprong van 4-2 weg in verlies naar 4-6 voor FC Kerkwerve/Oliegeultje.