Strandloper/Ginsterveld weer verslagen op doelsaldo gemiddelde

Kees VerkerkeAlgemeen

Zoutelande wordt opnieuw Zeeuws kampioen met beter doelsaldo

zaal-zk-6

Het ZieZaVo team De Strandloper/Ginsterveld sneuvelde in sporthal De Sprong in Middelburg opnieuw met een minder doelsaldo in de Zeeuwse titelstrijd. Zoutelande werd net als vorig jaar Zeeuws kampioen. De 3-3 eindstand tussen beide ploegen was voldoende voor de Walcherse ploeg. Het zaalvoetbalteam uit de Westhoek startte sterk met een 5-3 overwinning op ARBS uit Zeeuws-Vlaanderen en een 4-3 winst op De Bruine/Bouman uit Goes. Zoutelande won met 2-1 van De Bruine/Bouman en met 5-0 van ARBS. De eindstrijd tussen De Strandloper/Ginsterveld en Zoutelande was het binnen vijf minuten 2-0 voor De Strandloper maar Zoutelande kwam terug en met de laatste vijf minuten op de speelklok stond de stand op 2-3. De Strandloper kwam terug op 3-3 en zelfs in de laatste twee minuten was de Zeeuwse titel binnen handbereik nadat de bal twee keer via binnenkant paal op de keeper terecht kwam en terug kaatste het veld in.

Eindstand Zeeuwse kampioenen: 1. Zoutelande 7 pnt doelpunten voor 10 tegen 4. 2. De Strandloper/Ginsterveld 7 pnt doelpunten voor 12 tegen 9. 3. De Bruine/Bouman 1 pnt. Arbs o pnt.

In de Zeeuwse bekerstrijd nam HQ Autoservice/Haven van Renesse de honneurs waar nadat Stella Boys/’t Centrum zich had afgemeld. De ploeg uit Renesse kwam in een samengesteld team uit en verloor uiteindelijk alle drie wedstrijden. Toch gaf de ploeg uit Renesse zeer veel tegenstand tegen Hulst ( (0-5), Arnemuiden (3-4) en Corstanje Fruit uit Goes dat eerst een 2-0 voorsprong gaf maar in de laatste deel van de wedstrijd uiteindelijk won met 2-4.