De Strandloper/Ginsterveld nadert de koploper op zes punten in de eerste klasse

Kees VerkerkeAlgemeen

Bij de zaalvoetbal competitie ZieZaVo won De Strandloper/Ginsterveld met veel moeite van FC Hanse Staalbouw met 2-1. Hanse had veel meer verdiend nadat in de slotfase drie doelpogingen op de paal belandde. Met de overwinning van De Strandloper in de eerste klasse is het de koploper Tchniek Tourner, die speelvrij was, op zes punten genaderd. FC Kerkwerve won met 6-4 van Stormachtig en Stella Boys/De Banjaard zette de uiteindelijke 4-0 winst tegen Snackbar De Vuurtoren/Duinhouwer pas in de tweede helft op het scorebord.

In de tweede klasse verloor koploper Plan West met 3-4 van De Strandloper/Ginsterveld 2. Een wedstrijd die een minuut voor het einde werd stilgelegd bij een stand van 3-3 kreeg een bizar einde. Bij een overtreding van een speler werd het ineens onvriendelijk waarbij de scheidsrechter hard ingreep met drie rode kaarten. De laatste minuut werd uitgespeeld waarbij De Strandloper alsnog het winnende doelpunt scoorde. Van Heukelom Group is nu mede koploper door een makkelijke  8-2 winst op Autobedrijf Oosterland. Van der Wekken Brouwershaven won met 7-2 van DDEZOM en Stella Boys/De Banjaard 2, die na de start binnen 13 seconden scoorde verloor uiteindelijk met 4-7 van Van Oppen Hotel. Centerpoint Fietsen won weer eens een keer met nu 4-3 van Grenzeloos Kort die de rode lantaren drager is.