IJtama verliest aansluiting met koploper

Kees VerkerkeAlgemeen

In de eerste klasse zaalvoetbal competitie ZieZaVo verkeert IJtama in de problemen. Speler/coach Rob Wijnsteker zag zijn ploeg weer met een nederlaag vertrekken in het Sportblok in Zierikzee. Al was de ruststand nog 2-2 tegen Stella Boys/’t Centrum, maar de tweede helft verliep te chaotisch in de verdediging en verloor met 4-7. Wijnstekers klaagde om een niet gekregen strafschop en vond daar de   ommekeer van de wedstrijd. Maar het probleem van de nederlagen zit vooral in de grote groep geblesseerde spelers: ,,We hebben heel veel spelers op de lijst staan maar iedereen is geblesseerd”, aldus de Oosterlander die ook nu verplicht was om mee te doen om tenminste één wisselspeler op de bank te hebben. De Strandloper/Ginsterveld blijft een riante koploper na de 9-4 winst tegen ASZ. Van Oeveren/WIK won eenvoudig met 8-2 van Vivars. Airpack en FC Hanse Staalbouw deelde de punten met 4-4.

zaal 7 jan 2015 8 In de tweede helft was het Stella Boys die IJtama chaos liet kweken in de verdediging

zaal 7 jan 2015 9  zaal 7 jan 2015 6

De keeper van IJtama moest zeven keer de bal uit het net vissen.

Deco Home Zierikzee en Stella Boys/’t Centrum 2  concurrenten voor koppositie 2e klasse

In de 2e klasse maakte Deco Home Zierikzee en Stella Boys geen fouten. Deco Home Zierikzee won gemakkelijk met 5-0 van De Strandlopers/Ginsterveld 2. Stella Boys won met 5-4 van FC Kerkwerve/Oliegeultje maar kroop door het oog van de naald. Fiets Outlet Zeeland won met 8-4 van Spuiterij Elfrink en Via Adviseurs won met 7-4 van De Vlinder. zaal 7 jan 2015 2Deco Home Zierikzee heeft zich versterkt met een paar nieuwe spelers. Ondanks de twee minuten tijdstraf voor de keeper kwam de ploeg geen moment in gevaar. zaal 7 jan 2015 1De spelersbank van FC Kerkwerve/Oliegeultje zat vol spanning in de laatste minuten tegen Stella Boys/’t Centrum 2. Maar de opgevoerde druk in de aanval kwam te laat.