LT Techniek Tournier bekerkampioen ZieZaVo

Kees VerkerkeAlgemeen

Zierikzee – Het zaalvoetbalteam LT Techniek Tournier is bekerkampioen 2023/2024 geworden in Laco Sportcentrum. In de finale wonnen ze overtuigend met 5-1 van De Strandloper/Ginsterveld. Onder toezicht van zo’n honderd toeschouwers werden eerst twee halve finales gespeeld die veel strijd en spanning gaf. LT Techniek Tournier had het zeer moeilijk tegen De Strandloper/Ginsterveld 2. Het team uit Haamstede speelde zeer compact in de verdediging met snelle uitval want werd beloond met zelfs een 3-1 voorsprong bij het wisselen van de tweede helft. Met wat rommelige goals kwam LT Techniek terug in de strijd en uiteindelijk in de laatste vier minuten werd het winnende doelpunt gescoord (4-3). In de tweede half finale tussen De Strandloper/Ginsterveld 1 en Snackbar de Vuurtoren/Duinhouwer was het een gelijk opgaande strijd waarbij de wissel van de tweede helft een 1-1 stand op scoringsklok stond. Een beetje pech en een goed keepende Bas Kooman verhinderde om Snackbar de Vuurtoren/Duinhouwer op voorsprong te brengen. In de laatste fase was het De Strandloper die toch drie keer wist te scoren waarvan het laatste doelpunt uit een strafschop kwam.

Zeeuwse titelstrijd

Op woensdag 17 april worden de Zeeuwse zaalvoetbal kampioenschappen gehouden in Middelburg met vijf Zeeuwse Rayons. Voor Schouwen Duiveland (ZieZaVo) mag De Strandloper/Ginsterveld als verliezende finalist beker ZieZaVo vertegenwoordigen in Middelburg. Dit komt omdat LT Techniek Tournier de kampioen wordt van de competitiestrijd en dan als team zich op kan maken voor die strijd in Middelburg.

LT Techniek Tournier (gele shirt) wist pas in de slotfase het winnende doelpunt te scoren tegen De Strandloper/Ginsterveld 2

De tweede halve finale was een mooie strijd tussen De Strandloper/Ginsterveld 1 en De Snackbar de Vuurtoren/Duinhouwer (witte shirt)