Overlijdensbericht

Nico HillebrandAlgemeen

Bedroefd zijn we toen we enkele dagen geleden het bericht kregen dat Huib Bruggeman was overleden.

Velen van onze zaalvoetballers herinneren Huib in zijn gele scheidsrechter shirt bij talloze wedstrijden die hij floot. Het zaalvoetballen liep als een rode lijn door zijn leven. Ooit verbonden bij de twee zaalvoetbalteams van Zeelandia met talrijke wedstrijden in sporthal Onderdak.

Nadat Zeelandia stopte met de teams was hij al snel actief als scheidsrechter en tevens nam hij ook een bestuursfunctie op zich binnen ZieZaVo.  Actief als scheidsrechter aansteller en een belangrijke persoon binnen het bestuur toen rond 2007 ZieZaVo in een mindere periode terecht kwam. Huib was de persoon die bemiddelde en mede de koers uitzette voor een vernieuwde club.

Met de verhuizing van Sporthal Onderdak naar Laco Sportcentrum in september 2014 was Huib ook betrokken bij de nieuwe indeling van de zaalvoetbalteams en bleef actief tot drie jaar geleden. In 2018 kregen we de gelegenheid om Huib erelid te maken van ZieZaVo voor ruim dertig jaar actief te zijn in het zaalvoetballen. Een jaar later hing ook Huib de fluit in de wilgen maar bij uitzonderingen werd af en toe nog een beroep op de man in het gele shirt gedaan.

Een scheidsrechter die respect afdwong bij de vele zaalvoetbal spelers.

Kees Verkerke, voorzitter ZieZaVo

 

Delen