Stella Boys/De Banjaard en Strandloper/Ginsterveld uitstekend op de Zeeuwse kampioenschappen

Kees VerkerkeAlgemeen

De Zeeuwse zaalvoetbal kampioenschappen in Laco Sportcentrum in Zierikzee zijn uitstekend verlopen met goede planning, sfeer, spanning en deelname van vijf rayons uit Zeeland. De ZieZaVo teams Stella Boys/De Banjaard (beker) en De Strandloper/Ginsterveld (kampioen rayon) verweerden zich uitstekend tegen de andere Zeeuwse teams. Stella Boys/De Banjaard was zeer dicht bij de Zeeuwse bekertitel maar werd met één punt achter SV Wachters (Midzavo) knap tweede. Juist SV Wachters was het die StellaBoys in de laatste tien seconden verraste met een vrije schop (zeven meter van het doel) die doel trof en de enige verliespartij leed met 1-2. De andere drie wedstrijden werden gewonnen door de Zierikzeese ploeg met 2-0 tegen AliBa uit Zeeuws Vlaanderen, met 5-0 van FC Manhatten en 2-0 van Profile Center uit De Bevelanden.

Na afloop en prijsuitreiking was het nog even genieten in sportcafé van Laco.

De Strandloper/Gisterveld kreeg te maken met een sterk deelnemersveld. De ploeg uit Haamstede/Renesse eindige uiteindelijk als derde met dezelfde aantal punten als de nummer twee: De Bruine uit de Bevelanden. Slechts één partij ging verloren en dat was tegen ZVV Hulst met 0-3. Tegen de uiteindelijke kampioen, Toma van RZ Walcheren, won De Strandloper/Ginsterveld met 2-1. dat was een uitstekend duel waar de keeper van De Strandloper een hoofdrol speelde. In de eerste wedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen De Bruine met 1-1.  De wedstrijd tegen Bonga boys (Midzavo) werd met 1-0 gewonnen.

Eindstanden en uitslagen zijn hier te vinden.