Stellaboys/De Banjaard winterkampioen eerste klasse ZieZaVo

Kees VerkerkeAlgemeen

Stellaboys/De Banjaard is winterkampioen geworden in de eerste klasse zaalvoetbal ZieZaVo. Stellaboys speler Kyle van Tiggelhoven vloerde De Strandloper/Ginsterveld met de winnende goal en 2-1 eindstand. Zijn schot in de laatste minuten veranderde van richting via de rug van Delano Westerink achter de keeper Bas Koomen. Stellaboys keeper Mike Bakker kwam daarna stevig onder vuur te liggen maar hield zijn doel op spectaculaire wijze schoon. Met vijfendertig punten en een beter doelgemiddelde als Bloemensuper/De Phone Repair kroonde de ploeg uit Zierikzee als koploper. Een enerverende wedstrijd was het tussen CS Telecom IT en Bloemensuper dat pas in de laatste drie minuten werd beslist. De 1-0 en 2-1 voorsprong was niet voldoende voor Telecom. Zelfs toen twee spelers van Bloemensuper met twee minuten tijdstraf op de strafbak kwam bleef het uiteindelijk overeind en won met 5-3. Van Klinken Montage nam al snel een 2-0 voorsprong tegen FC Kerkwerve/Oliegeultje maar de ploeg uit Kerkwerve wist de schade beperkt te houden in de slotfase maar de winst van 4-2 ging naar de Montage voetballers. Stormachtig won nipt met 3-2 van De Heukelom Group.

In de tweede klasse is FC hanse Staalbouw winterkampioen geworden met reglementaire 5-0 overwinning op Torenboys die te weinig spelers kon opstellen. Ook de nummer twee in de stand AVSB/Jr van der Wekken kreeg 5-0 overwinning in de schoot geworpen door de afwezigheid van DDEZOM. Centerpoint Fietsen won met 4-1 van Kokosmakronen en Hotel van Oppen/Oassis won met 3-2 van De Strandloper/Ginsterveld 2. Grenzeloos Kort won van de jonge ploeg Plan West Zierikzee met 4-3. Voor Stellaboys/De Banjaard 2 waren de appels zuur in de laatste minuut van de wedstijd scoorde Snackbar De Vuurtoren de 2-1 op het scorebord.

Zo’n 80 toeschouwers zagen Stellaboys/De Banjaard (rode shirts) winterkampioen worden.