Strafschop in laatste seconden verhindert de volle winst voor Bloemensuper/Phone Repair

Kees VerkerkeAlgemeen

In de eerste klasse zaalvoetbal competitie ZieZaVo werd het duel tussen de twee koplopers Bloemensuper/Phone Repair en CS Telecom IT beslist door een strafschop in de laatste seconden. Bij een stand van 2-1 zag de scheidsrechter de keeper Danny Erkelens een sliding en handsbal buiten zijn doelgebied maken en was onverbiddelijk. Telecom speler Martijn van Grunsven schoot vanaf zes meter zijn ploeg naar 2-2 eindstand.  Het was een enerverend duel in Laco Sportcentrum waar Van Grunsven in de zevende minuut van de tweede helft de score opende nadat Nicky van der Velden een twee minuten straf uitzat. Vijf minuten later schoot Michiel Schipper uit tweede lijn de gelijkmaker voor Bloemensuper en drie minuten voor het eindsignaal bracht Nicky van der Velden zijn ploeg op 2-1 voorsprong. Telecom blijft met een beter doelgemiddelde koploper gevolgd door Bloemensuper/Phone Repair. De Strandloper/Ginsterveld nader de twee koplopers op een punt door in de slotfase Stellaboys/De Banjaard te verslaan met 5-2. Van Klinken Montage deelde de punten met FC Kerkwerve/Oliegeultje (3-3) en Van Heukelom Group won haar eerste wedstrijd met 3-2 van Stormachtig. AVSB/Schipper Accountant scoorde er op los met 8-1 tegen Grenzeloos.

In de tweede klasse heeft FC Hanse Staalbouw met 3-1 winst op Centerpoint fietsen de koppositie verbeterd op de nummer twee AVSB/Jr v.d Wekken die wel met 7-2 won van De Strandloper/Ginsterveld 2. ZiezaVo werd afgelopen week verrast doordat Vikings zich plotseling terugtrok uit de competitie die overigens op de tweede plaats stond. Stellaboys/De Banjaard 2 won met 3-2 van Hotel van Oppen/Oasis en Snackbar De Vuurtoren was veel te sterk voor Kokosmakronen met 10-4. Plan West Zierikzee had geen moeite met DDZEOM (6-1).

Telecom keeper Thijs Rombouts hield zijn doel lang schoon.

Van Klinken Montage (zwarte shirts) kon de voorsprong tegen FC Kerkwerve/Oliegeultje niet vast houden.

Keeper van FC Kerkwerve/Oliegeultje zag de bal in zijn doel glijden.