Van Oeveren/ZSC’62 tweede bij de Zeeuwse recreatieve zaalvoetbalkampioenschappen. FC kerkwerv/Oliegeultje derde bij de bekerkampioenen

Kees VerkerkeAlgemeen

Coah Piet van der Kasteele liet bij de prijsuitreiking duidelijk merken dat hij een trotste coach is met een tweede plaats op de Zeeuwse kampioenschappen recreatief voetbal. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat verwoorde tijdens de prijsuitreiking de blijdschap als zeer positief en wenste de ploeg veel geluk bij de volgende Zeeuwse kampioensstrijd. Van Oeveren/ZSC’62 startte de kampioenschappen in Goes zeer sterk met een 3-0 overwinning op de kampioen van vorig jaar De Bruine van de Bevelanden. In het tweede duel bleek Thoma uit Walcheren net iets te sterk en verloor met 3-0, In de laatste duel liet Van Oeveren geen spaan heel van Pibl W Reintegr/KMS uit Zeeuws Vlaanderen met een fikse overwinning (11-2). Thoma, die al de drie duels won, werd uiteindelijk de Zeeuwse kampioen voor competitie ploegen.

Van Oeveren scoort een mooi doelpunt

                

FC Kerkwerve/Oliegeultje

Het goede spel van bekerkampioen FC Kerkwerve/Oliegeultje werd steeds in de slotfase van de wedstrijd niet beloond. In het eerste duel tegen De Goffau A&C uit De Bevelanden stond de Schouwse ploeg met 2-0 voor en gaf het te gemakkelijk weg naar 2-2. In de laatste minuut verloren ze met 2-3. Tegen VAW uit Walcheren was het stuivertje wisselen en uiteindelijk werd het 4-4. In de laatste wedstrijd tegen de latere kampioen Meetpoint uit Zeeuws Vlaanderen gaven ze een 3-1 voorsprong weg en ook daar in de laatste minuut scoorde Meetpoint de winnende treffer (3-4)

            

Competitiepoule

Toma-PIBLW Reïntegratie/KMS 4-2, De Bruine-Van Oeveren/ZSC’62 0-3, PIBLW Reïntegratie/KMS-De Bruine 1-6, Toma-Van Oeveren/ZSC’62 3-0, Van Oeveren/ZSC’62-PIBLW Reïntegratie/KMS 11-2, Toma-De Bruine 1-0. Eindstand: 1. Toma 3-9, 2. Van Oeveren/ZSC’62 3-6, 3. De Bruine 3-3, 4. PIBLW Reïntegratie/KMS 3-0.

Bekerpoule

VAW-Meetpoint 0-5, De Goffau- FC Kerkwerve/Oliegeultje 3-2, Meetpoint-De Goffau 4-4, VAW-FC Kerkwerve/Oliegeultje 4-4, De Goffau-VAW 3-2, FC Kerkwerve/Oliegeultje-Meetpoint 3-4. Eindstand: 1. Meetpoint 3-7 (+6), 2. De Goffau 3-7 (+2), 3. FC Kerkwerve/Oliegeultje 3-1 (-2), 4. VAW 3-1 (-6).

Organisatie en scheidsrechters bedankt

De organiserende vereniging De Bevelanden hebben een uitstekend toernooi georganiseerd. In Goes was de voorbereiding uitstekend en tijdens het toernooi in twee sporthallen liep het toernooi op rolletjes. Ook de scheidsrechters, uit alle rayons van Zeeland, floten de wedstrijden goed. Slechts een paar gele kaarten en één rode kaart was niet noemenswaardig.

In 2020 staat ZieZavo garant voor de organisatie van de Zeeuwse kampioenschappen in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee.

Delen