Voorzitter Kees Verkerke van ZieZaVo krijgt onderscheiding

Kees VerkerkeAlgemeen

 

Kees Verkerke uit Zierikzee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ridder 1

Burgemeester Rabelink Van de gemeente Schouwen-Duiveland reikt de onderscheiding uit.

In Sportblok is een turnhal gerealiseerd die voldoet aan alle eisen van een topsportaccommodatie. Deze hal is in niet geringe mate door de verdienste van Verkerke tot stand gekomen. In 2011 werd een nieuwe bondsraad conform de NOC*NSF Code ingesteld voor de KNGU en werd in District Zuid al snel de naam van Kees Verkerke (foto) genoemd als kandidaat. Hij stelde zich zonder nadenken beschikbaar en maakt de verwachtingen meer dan waar. Voor het district Zuid zit hij in de bondsraad van de KNGU.
Van 1980 tot 2000 was Verkerke trainer bij atletiekvereniging Delta Sport. In die periode was hij tevens twaalf jaar lang bondsraadslid van de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). In het verleden was hij zelf topsporter op de middellange hardloopafstanden. Diverse records staan nog steeds onverbeterd in de boeken.
Voorts was hij betrokken bij de totstandkoming van jeugdsociëteit Brogum in de jaren zeventig van de vorige eeuw en bij de oprichting van basketbalvereniging Mevo’80.

Verkerke is sinds 2009 ook voorzitter van zaalvoetbalvereniging ZieZaVo. Daarvoor was verkerke ook al actief binnen het zaalvoetbal. Ruim 20 jaar was hij scheidsrechter met een uitstap naar het landelijk fluiten. Ook vertegenwoordigde hij ruim 10 jaar het zaalvoetbal in het district Zuid/West van de KNVB

Tijdens de grote avond is Verkerke voor zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Delen