Delano Westerink behoedde zijn ploeg De Strandloper/Ginsterveld voor nederlaag

Kees VerkerkeAlgemeenLeave a Comment

Delano Westerink van de kampioen De Strandloper/Ginsterveld nam zijn ploeg op de eerste competitieavond zaalvoetbal ZieZaVo behoorlijk op sleeptouw met een echte hatrick in Laco-Sportcentrum. Het was gelijk een stevige strijd met Stella Boys/’t Centrum dat pas in de laatste vijf minuten werd beslist met een 5-3 winst voor de ploeg uit de Westhoek. De Strandloper/Ginsterveld pakte steeds een voorspong maar de spelers Kyle van Tiggelhoven en Jerome Enser brachten hun ploeg weer langszij. Uiteindelijk capituleerde Stella Boys in de laatste minuten door fraaie acties en twee doelpunten op rij van Delano Westerink nadat hij ook al in de eerste helft de openings goal scoorde. In de 1e klasse moest nieuwkomer S.C Telecom S.B nog wennen aan het hoge tempo dat tegenstander FC Kerkwerve/Oliegeultje speelde. Het verloor de eerste wedstrijd met 1-3. Het gepromoveerde Van Klinken Montage zag ook hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau verloren gaan met 4-7 tegen Van Oeveren/ZSC’62. In de 2e klasse A zette het degradeerde Deco Home Zierikzee gelijk de toon met dubbele cijfers (12-3) tegen DDEZOM. Vleesboerderij Boot won met 5-3 van Motorenboys nadat het lang 2-2 bleef maar uiteindelijke in de slotfase de winst pakte. Grenzeloos/Kort poetste in de tweede helft een achterstand van 0-3 weg tegen Fietsoutlet Zeeland dat uiteindelijk eindigde in 4-4. In de 2e klasse B verloor de nieuwe ploeg Whizzburger Renesse met 2-6 van de geroutineerde ploeg Stella Boys/’t Centrum 2. De Strandloper/Ginsterveld 2 was te sterk voor Clerx Elektronica met 5-2.