Jesse van der Linden met hattrick op weg naar kampioenstitel ZieZaVo

Kees VerkerkeAlgemeenLeave a Comment

Zierikzee – Alle ingrediënten waren aanwezig om de koppositie te bepalen in de 1e klasse zaalvoetbal ZieZaVo. Volle tribune, volle spelersbanken en een tot het bot gemotiveerd Van Oeveren/ZSC’62 en De Strandloper/Ginsterveld 1.

Het was Van Oeveren speler Jesse van der Linden die binnen vier minuten keeper Bas Kooman de bal twee keer uit het net liet vissen. Binnen een minuut gaf Delano Westerink het antwoord met een snoeihard schot op keeper Raymon Bodbijl (2-1). De toon was gezet maar De Strandloper kon geen snelheid in het spel krijgen. De snelheid waar vooral Michiel Schipper en Jesse van der linden wel voor zorgden werd in de 14e minuut  binnen dertig seconden beloond met twee fraaie goals (4-1). Om de Strandloper nog meer onder druk te zetten was er de fraaie kopbal van Schipper die zorgde voor de 5-1 voorsprong voordat de tweede helft begon.

De start van de tweede helft gaf Don van Vliet al gelijk weer hoop voor de Westhoek (5-2). Toen kwamen er links en rechts hoofdrollen voor de keepers die stand hielden. Even sloeg de emotiemeter op rood bij een aantal spelers toen de scheidsrechter een doelpunt afkeurde van De Strandloper. De uitbal was binnen de lijnen genomen, in plaats van achter de zijlijn, waardoor er werd gescoord. Daarna volgde wat overtredingen die met gele kaarten werden beloond maar de eindstand bleef na achtendertig minuten voetbal 5-2 waarmee Van Oeveren op weg lijkt naar de kampioenstitel.

In de 1e klasse was ook het duel FC Kerkwerve/Oliegeultje tegen Van Klinken Montage een hoogstaande wedstrijd met 3-5 winst voor Van Klinken. C.S. Telecom S.B drukte met de 9-5 winst op Stella Boys/’t Centrum de ploeg vaster op de degradatieplaats.

In de 2e klasse A won koploper Deco Home Zierikzee van Grenzeloos/Kort met 8-6 en FC Hanse Staalbouw verdiende winst met 4-3 tegen Strandloper/Ginsterveld 2. Motorenboys zette in de laatse tien seconden van de wedstrijd tegen Stella Boys/’t Centrum 2 de winnende goal op het scorebord (2-1).

In de 2e klasse B won IntersportZierikzee met 5-0 van Vleesboerderij Boot en Borisschilderwerken won met 4-1 van Clerx Elektrotechniek. Fietsoutlet Zeeland zette DDEZOM te kijk met 8-0.